2011. április 28., csütörtök

Goldmann Márta: James Joyce kritikai fogadtatása - Jelenlegi ára: 3 095 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! James Joyce kritikai fogadtatása MagyarországonA könyv listaára: 3800 Ft. Leírás:
Akárcsak az Ulysses hőseinek, Joyce regényének is hosszú utat kellett megtennie a célig, azaz míg a hivatalos kritika és a hatóság buktatóin keresztül eljutott a közönséghez. Már megjelenése után is hangos visszhangot váltott ki a könyv: az USA-ban a harmincas években bíróság elé citálták pornográfia vádjával, de a marxista kritika is kíméletlenül földbe döngölte a dekadens burzsoá művet. Olyannyira, hogy a Szovjetunióban csak 1989-ben jelenhetett meg. Goldmann Márta a mű hazai recepciótörténetét járja végig a kezdetektől, azaz a két világháború közti fogadtatásától a harmincas években kibontakozó, majd hivatalos rangra emelkedő marxista kritikán át a hatvanas években megjelenő független kritikáig, ideértve a hazai és a határon túli reflexiókat is. Érdekes módon a regény térségünkben a csehen kívül magyarul látott először napvilágot, dogmatikus elutasítása mégis nálunk tartott legtovább. Ugyanakkor, mire a hazai kritika megszabadult az ideológiai befolyástól, addigra Joyce másutt már viszonylag érdektelennek számított. A szerző egyik fontos következtetése az, hogy olyan helyet, amilyet modern klasszikusként Thomas Mann elfoglal a világirodalomban, Joyce valószínűleg aligha fog kivívni magának. Az újabb szövegkiadások, a kutatások felélénkülése révén azonban ez a helyzet még sokat változhat. A bibliográfiával záródó értékes monográfia mellékletében a szerző áttekintést nyújt a kritikai fogadtatáson kívüli Joyce-recepcióról, Joyce műveinek magyarul önálló kötetben Magyarországon megjelent fordításairól, illetve a kilencvenes évektől 2002-ig megjelent (válogatott) Joyce-tanulmányokról. ISBN: 963-05-8319-4A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 730 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 095 Ft

Az aukció vége: 2011-05-01 10:25
. Goldmann Márta: James Joyce kritikai fogadtatása - Jelenlegi ára: 3 095 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése